Szalonkocsi

A 138 éves kisvasúti múlt, a jelen köntösét öltve édesíti meg az utazás minden egyes percét…A nyüzsgő nagyvárosi életet hátrahagyva, az Erdőspuszták nyugodt világa,idilli szépsége köszönt reánk…

Különleges és egyedi utazást kínálunk minden kedves Utasunknak! A nosztalgikus és egyedi megjelenést tükröző szalonkocsi, üde színfoltja Debrecen városának és a 138 éves ZSUZSI Erdei Vasút hagyományos, vagy különcélú vonatainak.

A szalonkocsi bérlési lehetőségét cégeknek, vállaltoknak kínáljuk a Természet Háza konferencia terem igénybevételével.

A szalonkocsi, Magyarországon egyedi vasúti személykocsinak számít, mivel idei forgalomba helyezésével a 71 éves nyitott peronos kocsi jellegzetes és speciális siklócsapágyas forgóvázaival közlekedhet.

Időutazás keretében visszatekinthetünk azon történelmi időkbe, amikor az utazás lényeges eleme volt, a pompázatos vasúti kocsik természetessége. A vasút terjedése, a 19. században forradalmian átrendezte az évezredes közlekedési szokásokat. Mindez az uralkodóházak protokollját is megváltoztatta, mert a királyi családok vasúti utazását másképp, egyedibb módon kellett megszervezni, mint az utazótáborok korában. Az uralkodó kizárólagos személyes használatára épített vasúti személykocsi ötlete Angliából származik. 1840-ben a Great Western Railway építtette meg a világ első udvari szalonkocsiját. Viktória királynő Londonból Windsorba tudott utazni.

Várjuk szívélyes megrendelését! Kérés esetén, örömmel állunk Utasaink rendelkezésére!

Szalonkocsi nosztalgiavonat megrendelését, az zsuzsivasut@gmail.com e-mail címen várjuk!