Pályázat

MIKULÁS VÁRÁSA ÉS A ZSUZSI-FÉNYVONAT ÜNNEPE

A kedvezményezett neve: ZSUZSI ERDEI VASÚT NONPROFIT KFT.
A támogatott projekt címe: MIKULÁS VÁRÁSA ÉS A ZSUZSI-FÉNYVONAT ÜNNEPE
A pályázat azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01282
A szerződött támogatás összege: 5,99 MILLIÓ FORINT
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. január 31.


A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:

Mikulás várása és a Zsuzsi-Fényvonat ünnepe
2021. december 1-6.

A Széchenyi 2020 program, Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül megjelent a „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” című (TOP-7.1.1-16 kódszámú) felhívás.

A Zsuzsi Erdei Vasút Nonprofit Kft. – a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint Támogató által – sikeres pályázatot nyert a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01282 azonosító számon, Mikulás várása és a Zsuzsi – Fényvonat ünnepe címmel. A projekt eredményeként Zsuzsi Erdei Vasút Nonprofit Kft. 5,99 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatáshoz jutott.

A projekt megvalósítási időszaka: 2021. május 1. – 2022. január 31.

A projekt megvalósítási helyszínei: 4034 Debrecen, Ruyter u. 1. szám alatti induló állomás, Erdészlak állomás és a VOKE Vasutas Egyetértés Művelődési központja.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult pályázattal a Zsuzsi Erdei Vasút Nonprofit Kft. célja, a városrészi és ezáltal Debrecen városa kulturális és közösségi életének megújulása, illetve közösségfejlesztést és helyi identitástudatot elősegítő, elsődlegesen kulturális és közösségi tartalmú, a helyi közösség fejlesztését támogató stratégiák mentén.

Megvalósításra került 1 db 6 napon át (2021. december 1-6.) tartó 3 helyszínen megrendezett 12 programból álló sorozat, valamint az eseményhez kapcsolódó rajzpályázat. Ennek keretében megvalósult a gyerekek kulturális és turisztikai ismeretanyagainak, világszemléletének a bővítése, hagyományőrzés és innováció kapcsolata, közösségfejlesztő tevékenységek tükrében.

A fejlesztés eredményeként eszközbeszerzés is megvalósult, mely eszközök (interaktív tábla, rendezvénysátor, sörpadok, szalagkordonok) szintén a pályázati felhívás, a pályázat céljainak elérését, a programsorozat sikeres megvalósítását segítették elő.

Az 5,99 millió forintos, európai uniós fejlesztés célja a csapókerti városrész komplex fejlődése, amely Debrecen városára is pozitív hatással van.