Programajánló

A nyár ugyan véget ért és a menetrend szerinti járatok is szünetelnek, de a Zsuzsi nem pihen, sőt! Szeptemberben a Ruyter utcai kiinduló állomáson két eseménnyel is várjuk az érdeklődőket a kulturális örökség, az őszi természet és a szüret jegyében!

Különvonataink egyéni megrendelésre, előre egyeztetett időpontban és programmal továbbra is állnak a kisvonatot és a természetet kedvelő baráti társaságok, óvodás és iskolás csoportok, cégek rendelkezésére.

SZEPTEMBERI PROGRAMJAINK:

Szeptember 23. – szombat – 09:30: Szüret a Zsuzsival

Az őszi programkínálatunkban szinte már hagyomány a szüret, amit természetesen idén sem kell nélkülözni. Ezúttal a Ruyter utcai kiinduló állomáson elevenítjük fel e jeles őszi ünnepet, melyen a népszokás szerint a fárasztó és hosszú munkával teli időszak megünneplése és a télre való felkészülés mellett a közösség erősítése és a fiatalok ismerkedése is középpontba került. Nem lesz ez másképp a Zsuzsi szüreti programján sem, az őszi gyümölcsök és természeti kincsek mellett lesz közös játék, jókedvű kézműves foglalkozás, és természetesen szőlő és must is.

Érkezik hozzánk Szentpéteri-Nagy Veronika kertészmérnök, aki az őszi természet kincseiről mesél majd, de képeken megidézzük az aranyló őszi színekbe öltözött Hármashegyi-erdőt is, valamint a Petőfi- és Csokonai-emlékévhez kapcsolódóan a legendás költők őszhöz és borhoz kötődő verseit.

És hogy pontosan mivel várunk benneteket? Lesznek

  • mozgásos, interaktív játékok az ősz jegyében,
  • sok-sok érdekesség az őszi gyümölcsökről: alma, körte, szőlő, dió, birs, stb.
  • szőlőpréselés, must-készítés és -kóstoló,
  • erdei „vadászat” a körülöttünk élő állatok nyomában,
  • mandala-készítés falevelekből és erdei termésekből,
  • kukoricamorzsolás,
  • diókatica-készítés,
  • versmondás, éneklés, és amihez a szüret jegyében kedvünk támad!

A program 09:30-kor kezdődik és 12:30-kor ér véget.

Helyszín: Zsuzsi Erdei Vasút kiinduló állomása (Ruyter utca 1.)

A Zsuzsi-vonat a szüreti programon nem közlekedik, de természetesen az érdeklődők bepillanthatnak a kulisszák mögé, hogy hol és hogyan töltik napjaikat mostanában mozdonyaink.


KIÁLLÍTÁSAINK

A Természettár jóvoltából két ikonikus erdei állat, a sün és a mókus ismerhető meg közelebbről a Zsuzsi Erdei Vasút Ruyter utcai kiinduló állomásán. A kiállításban bepillanthatunk egy kicsit a sünök és a mókusok világába, megismerhetjük szokásaikat, felfedezhetjük mindennapjaikat.
Gyere el és légy részese te is egy erdei kalandnak!

A kiállítás megtekintése díjmentes.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


A Zsuzsi Erdei Vasút aktuális eseményeiért, híreiért és további érdekességekért látogassatok el Facebook vagy Instagram-oldalunkra!

Családoknak-gyerekeknek

Részletek…

Pedagógusoknak

Részletek…

Cégeknek-szállodáknak

Részletek…