„Piroska”

Egyedi és különleges mozdonyunk örömmel várja, a ” mozdonyvilág szerelmeseit”! Piroska névre kereszteltdízelmozdonnyal való vonatozás, összekapcsolható a szalonkocsi igénylésével, amely még különlegesebbé varázsolja az „időutazás” minden egyes pillanatát!

Az ’50-es években, Csehszlovákiában gyártott, SKODA motorral szerelt dízelelektromos kismozdonyt erdei-, ipari- és bányavasutakra tervezték. Magyarországon anno csak néhány darab üzemelt belőle, mára ez az egy példány van csak újra Hazánkban. A Zsuzsi Erdei Vasút az Mk48-asnál jóval kisebb teljesítményű és fogyasztású mozdonyt keresett a pályafenntartási és egyéb rövid vonataihoz, ezért esett egy ilyen gépre a választás a felvidéki feketebalogi erdei vasúton. Ez a mozdony korábban egy szlovák területen található vaskohó ipari mozdonya volt.

A mozdony 2005. év végén érkezett meg Debrecenbe. A gépet házilagos keretek között és külső segítséggel üzemképessé tettük, majd kisebb vonatokat is továbbítottunk vele, de menetrend szerinti személyvonatot eddig még nem vontatott.  Nevét az egyedi színéről kapta, így nemcsak hangjával, erejével, hanem a mélypiros színével is kitűnik a dízelmozdonyok világából!

Várjuk szívélyes megrendelését!

Kérdés esetén, örömmel álluk Utasaink rendelkezésére!

Megrendelését, az zsuzsivasut@gmail.com e-mail címen várjuk!