Zsuzsi
Erdei Vasút Debrecen
Vissza az alap színsémához HU EN

Zsuzsi emlékvonat

Debrecen-Hármashegyalja

2012. augusztus 31.

 

35 évvel ezelőtt, 1977. augusztus 31-én közlekedett utoljára a teljes, Debrecen-Fatelep – Nyírbéltek közötti 48,5 km-es vonalon az 1968-ban kidolgozott Közlekedéspolitikai Koncepció áldozatává vált MÁV Debreceni Kisvasút. A népszerű Zsuzsivasúton e napon az utolsó személyvonat 20:10–kor indult -428-as vonatszámban- Debrecen–Fatelepről, s erre emlékezve vasútbarátsággal, azonos menetrendben emlékvonatot indít a Zsuzsi Erdei Vasút NpKft. és a Zsuzsi Kisvasútért Baráti Kör.

A vonat kivilágítva, augusztus 31-én pénteken 20:10-kor indul és minden (eredeti, ma is létező) megállóhelyen megáll, és szabályos menesztést követően tovább indul. Debrecenből kiindulás a Faraktár utca, Hétvezér utca és a Budai Nagy Antal utca kereszteződésében található szabadságtelepi Református Templom mögött létesített megállóhelyről történik (DKV megálló: Komáromi Csipkés György tér).

Az emlékvonat közlekedését követően Hármashegyalján Fábián Pál, a debreceni Erdőspusztákért Egyesület elnökségi tagja előadását hallgathatják meg a kirándulók az Erdőspuszták történetéről, majd egy kis csillagászati bemutató következik a teleholdról, Gyarmathy István, a MAGNITUDÓ Csillagászati Egyesület alelnöke révén.

Az emlékvonat Debrecen Hétvezér mh-re kb. 23:00 órára érkezik vissza, így a DKV ZRt. utolsó buszjáratai még elérhetőek.

A vonat visszaútban a közbülső megállóhelyeken NEM áll meg.

Az emlékvonat 760.-Ft-os kedvezményes menettérti jeggyel vehető igénybe. Menetjegyváltás a vonaton!

Kellemes éjszakai kirándulást kívánunk!